0598 624 581 info@gordijnhuis.nl

3 stijltips voor het ophangen van je gordijnen.
Het uitkiezen van een gordijn kan een hele uitdaging zijn. Eenmaal een keuze gemaakt, moet hij ook nog aan het plafond! Hoe je gordijn erbij hangt is belangrijk: het maakt of breekt je sfeer in huis. Zo is de breedte en lengte van je gordijn bepalend voor een ruimtelijk gevoel. Een gordijn is meer dan alleen raamdecoratie, het maakt onderdeel uit van je gehele interieur. Hoe krijg je de uitstraling die je wilt?

Stof en plooi gaan hand in hand
Gordijnen zijn te krijgen met een enkele, dubbele of driedubbele plooi. Maar zo is er ook de retourplooi, waveplooi of platte plooi. Een enkele plooi is voor elk type gordijnstof geschikt en geeft een strakke uitstraling.

Hoe meer plooi, hoe rijker de uitstraling van een gordijn: de gordijnen vallen prachtig ruim. Het type plooi hangt samen met het type gordijnstof. Niet alle stoffen zijn namelijk geschikt voor ieder type plooi.

Zo is het rijkelijke en volle effect bij de driedubbele plooi nog net wat groter dan bij de dubbele plooi. Het royale effect van zowel de driedubbele als de dubbele plooi komt het best tot zijn recht wanneer deze verwerkt wordt in vitrage- en inbetween gordijnen en soepele gordijnstoffen.

Naast de soorten plooien hierboven genoemd, zijn er ook de ringen die zorgen voor een golvende plooi in het gordijn. Ringen kunnen voor alle type gordijnstoffen worden gebruikt. Let erop dat de doorsnee van de ring niet te klein is in verhouding met de roede zodat de ringen soepel over de roede kunnen glijden.

Roede of rails?
Een roede aan de muur of een rails tegen het plafond? Een roede is mooi te combineren met een sierlijst voor een chique uitstraling. Wil je gaan voor klassiek? Hang dan je gordijnen onder de roede: je bevestigt de haakjes van het gordijn vast aan de ringen die aan de roede hangen. Vind je een roede te opzichtelijk? Door gordijnen aan een rails te hangen wordt het ophangsysteem verstopt. Dit geeft een rustigere uitstraling.

Pin It on Pinterest

Share This