0598 624 581 info@gordijnhuis.nl

Vitrage

Met vitrages en inbetweens breng je sfeer in je huis. Een raam zonder aankleding staat heel ongezellig en iedereen kan bij je binnen kijken. Hang vitrage, inbetweens of glasgordijnen op en voorkom dat fel licht naar binnen valt. Vitrages zijn dunne, stijlvolle gordijnen die meestal gemaakt zijn van polyester. De stof is gemakkelijk te wassen en kreukt bijna niet. Combineer vitrages  met overgordijnen, zo ontstaat een evenwichtig en stijlvol geheel.

Vitrage stoffen zijn transparant en hebben eventueel een ingeweven structuur of een randafwerking. Vitrages zijn als kamerhoge stof uitgevoerd, waardoor in de confectie geen naden zichtbaar zullen zijn. Deze stoffen zijn vaak op meerdere hoogtes verkrijgbaar omdat ze vaak toegepast worden tot op de vensterbank of er net overheen. Aan de onderzijde van de stof is vaak een verzwaringskoord of een randafwerking in kant of macramé gemaakt, zodat deze prachtig valt en er geen zoom in hoeft.

Vitrages worden gecombineerd met gordijnstoffen tegen de inkijk ’s avonds en om meer sfeer toe te voegen. Vroeger werd de naam glasgordijnen het meest gebruikt voor dit type stof.

  • Licht doorlatend
  • Effen, glad of met structuur
  • Met printdessin
  • Met ingeweven dessin

Pin It on Pinterest