0598 624 581 info@gordijnhuis.nl

In de collectie van A House of Happiness vind je een groot aantal gordijnstoffen met toegevoegde waarde. Toegevoegde waarde in functionaliteit, zoals isolerend, vlamvertragend of geluidswerend. Maar ook is A House of Happiness fan van ‘groen’. Een beter milieu begint tenslotte bij jezelf. Van zonnepanelen op het dak tot het maken ook duurzame gordijnen. Maar vraag jij je ook wel eens af: duurzame gordijnen, hoe werkt het? Ik ging op onderzoek uit!

Eerder maakte A House of Happiness al heel succesvol gordijnenstoffen van gerecycled katoen: restmateriaal uit de T-shirtproductie blijkt heel goed her te gebruiken om de meest prachtige stoffen van te maken. En neem nu de stof Reflex. Deze stof bestaat voor een groot gedeelte uit gerecyclede polyester, afkomstig uit hergebruik van weggegooide waterflesjes.

Een PET fles is een plastic fles waarin bronwater of frisdrank wordt verkocht. Omdat PET flessen moeten voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen, is dit plastic heel geschikt om her te gebruiken en er stof van te maken voor bijvoorbeeld kleding of gordijnen. Lege PET flessen kun je inleveren bij een plastic verzamelbak, of in de supermarkt bij de automaat waar je lege statiegeldflessen kwijt kunt. Ingezamelde flessen gaan naar de verwerker waar ze worden gesorteerd, gemalen en gewassen. Daarna verwerkt een fiberproducent de grote balen met plastic snippers: de gemalen flessen worden gesmolten en deze worden gesponnen tot een draad. Van deze draad wordt uiteindelijk de gordijnstoffen geweven. Op naar de fabriek van A House of Happiness!

Duurzame gordijnen in de collectie van A House of Happiness
Elke collectie van A House of Happiness wordt steeds meer uitgebreid met gerecyclede stoffen, met als doel mee te werken aan het verminderen van afval. A House of Happiness houdt van kwaliteit, maar ook van functionaliteit en daar passen deze duurzame stoffen heel goed bij, want naast gerecycled hebben de gordijnstoffen vaak andere voordelen. Voordelen waar jij als klant blij van wordt:

  • Isolerende werking: in de zomer blijft de warmte beter buiten en in de winter geldt dit voor de kou (50% beter dan ‘normale’ gordijnstoffen)
  • Geluidsdempend
  • Vlamwerend
  • Verduisterend
  • Toepasbaar in heel veel interieurs

Nu je een beetje meer weet over hoe het werkt rond duurzame gordijnen, ben je misschien wel nieuwsgierig geworden naar de duurzame gordijnstoffen van A House of Happiness:

  • Reflex: gerecycled, verduisterend en warmte- en kou isolerend.
  • Double recycle is een soepel vallende gordijnstof met veel kwaliteiten. De stof werkt isolerend en geluidswerend, heeft een mooie structuur aan de voorkant en een zachte fleece optiek aan de achterkant.
  • Grandeur recycle is geweven met onregelmatige weefstructuur en natuurlijke linnenachtige uitstraling en kun je aan 2 kanten gebruiken, met of zonder glans.
  • Penguin recycle is een vrolijk verduisterend geprint kinderdessin met pinguïns op de voorkant en ijskristallen op de achterkant van de stof. De print is waterbesparend.
  • Recycle en Recycle-stripe en Recycle-bold gordijnstof: is gemaakt van snijafval afkomstig van katoenen t-shirtproductie.

Stijlvol én duurzaam! Nu ik het duurzame label beter begrijp vind ik de gordijnen nóg veel mooier. Ik ben ook fan van groen.

Pin It on Pinterest

Share This