0598 624 581 info@gordijnhuis.nl

Heb je net nieuwe gordijnen gekocht voor je woon- of slaapkamer? Gooi dan de oude gordijnen niet weg maar maak er een simpele maar te gekke speeltent van. Niet moeilijk om te maken en goed voor uren speelplezier voor je (klein-)kinderen. En ook nog eens duurzaam, omdat je oude spullen hergebruikt. Pak gauw alle benodigdheden voor deze tent van gordijnstof DIY!

Wat heb je nodig:
– oude (gordijn)stoffen
– kleurrijk lint
– naaimachine
– schaar
– oud wasrek of waslijn

Hier vind je het patroon. De tent bestaat uit 6 rechte banen en 4 driehoeken. Als extra optie kun je ook nog een raam in de tent maken. En heb je niet veel ervaring achter de naaimachine? Als je rechtuit kunt stikken dan kun jij zeker deze tent in elkaar zetten. En hoe leuk is het, als je kinderen spelen in een door jou zelfgemaakte tent? Aan de slag!

Stap 1
Knip het patroon uit de stof. Houdt rekening met een extra centimeter rondom voor de zoom. Tip: voor een speels effect combineer je verschillende patronen en kleuren.

Stap 2
Naai de verschillende lapjes aan elkaar. De drie rechte banen aan elkaar en dit keer twee. Voor een stoere afwerking naai je de stof met de ‘verkeerde’ kant op elkaar, zodat de zoom aan de buitenkant van de tent te zien is. Kies wat jij mooi vindt!

Stap 3
Zet de tent in elkaar. Aan de bovenkant naai je de 2 x 3 banen aan elkaar. Let op: naai de rechte zijde van één van de driehoek combinaties aan de rechte zijde van de driehoek niet aan elkaar. Dit wordt de in- en uitgang.

Stap 4
Naai in de zoom en tussen de voor- en zijkant een kleurrijk lintje: op deze manier kan de ingang open worden gehangen door strikjes te knopen.

Stap 5
Hang de tent over een oud wasrek voor binnen of bijvoorbeeld over een waslijn voor buiten.

Klaar is de tent van gordijnstof DIY! Leg nog een oude deken als vloerkleed in de tent. Succes verzekerd.

(geschreven door Elske, A House of Happiness)

Pin It on Pinterest

Share This