0598 624 581 info@gordijnhuis.nl

Je hebt je gordijnen op maat laten maken, maar je wil ze natuurlijk wel lang mooi houden. Hoe kun je ze het beste onderhouden en fris houden?

Het reinigen en onderhouden van gordijnen zorgt ervoor dat je lang plezier hebt van je gordijnen. Het klinkt misschien raar, maar was je gordijnen alleen als het echt nodig is. Zo blijven ze het langst mooi. Gordijnen zijn erg krimp en kreuk gevoelig en daarom kun je ze het beste niet te vaak wassen.

Wil je ze toch gewassen hebben? Dan zou je kunnen overwegen om ze chemisch te laten reinigen door een stomerij, maar dit is niet mogelijk bij elke stof.

Vaak is het uitkloppen van je gordijnen al goed genoeg om al het stof eruit te krijgen of gebruik hiervoor een stofzuiger met een zachte borstel als mondstuk. Ook zou je je gordijnen eens buiten kunnen uithangen, maar hang ze dan niet in de zon om verkleuring te voorkomen.

Ook bestaan er tegenwoordig verschillende textielverfrissing sprays, maar kijk goed op de verpakking van de spray
of deze in combinatie met de gordijnen stof die jouw gordijnen hebben kan.

Pin It on Pinterest

Share This